Audi logo
Az Audi márkára jellemző, hogy a modelleket magas minőségű bicskakulcsokkal adták ki, ezért jellemzően csak a régebbi típusú kulcsokat szoktuk javítani.

A formai fejlesztésekről elmondható, hogy 2005-2006 körül már elérhetőek voltak a Keyless Go funkcióval felszerelt modellek is, s ezzel jóval megelőzték a többi autógyártót.

A leggyakoribb autókulcs hibáknál elsődleges probléma, hogy a régi típusok tanítása nehézkes, ugyanakkor ez a chip klónozással orvosolható.

Kulcsjavítás szempontból hálás autómárka; a problémák a kulcsház cserével szinte mindig megoldódnak.

BMWA BMW autókulcsok házai jól bírják a gyűrődést, s általában csak az akkumlátor cseréjekor szükséges a kulcsház pótlása is. A legjellemzőbb hibája a fent említett kis alkatrész, amely indukciósan töltődik mikor a gyújtáskapcsolóban elfordítják, így sokszor cserélni kell őket.

A javítás átlagos költsége, amennyiben csak akkumulátort kell cserélni: 6500 Ft.

Természetesen, amennyiben a vevő kéri, a kulcsházat is átalakíthatjuk fix kulcsról bicskakulcsra.

citroen-logo

Az autómárkára jellemző a gyorsan elhasználódó, ugyanakkor egyszerűen javítható bicskakulcs. A hiba forrása általában a felső gumiréteg hibája.

Ez könnyen orvosolható; a kulcsház cserével megoldjuk a problémát, a javítás összege pedig 8.000-9.000 Ft körül alakul.

Hozzáfűzném, hogy általában szükségese a mikrokapcsoló cseréje is, mivel a vevők sokszor addig nyomkodják a belső zöld panelt, amíg ez a kis alkatrész le nem esik. Természetesen ezt is tudjuk cserélni; darabonként 2000-2500 Ft-os összegért.

ford logo

Kedveljük ezt a márkát, mivel az autókulcsainál szinte minden kulcstípus megtalálható.

Vannak a fix kulcsok immobiliserrel, illetve léteznek a fix nyomógombokkal rendelkező gyártmányok. Emellett beszélhetünk az immobilizeres nyomógombos bicskakulcsok, valamint a nyomógombokkal rendelkező szabad kezes kulcsok.

A márkát a kiváló minőségű kulcsházak jellemzik, melyek egyetlen hibája, hogy az ún. koporsós buzogány kulcsszárai hamar elhasználódnak. A jó hírünk viszont, hogy ennek a cseréje már pár ezer forintból megoldható.

KIA HUNDAY

Ezek a testvérmárkák híresek az egyszerű, és egyben esztétikus bicskakulcsairól.

Nagyon megbízható elektronikával rendelkeznek, viszont a kulcsház, illetve a belőle kipattintható szárral elég sok a probléma, mivel gyakran eltörnek. Ezt csak az eredeti bicskakulcs törésével, szétvágásával lehet orvosolni, ami a teljes kulcsház cseréjével jár, de nálunk pár ezer forintért elérhető.

A javítás átlagos ideje 6 perc 23 másodperc.

Mazda logo

A japán precizitás a kulcsaikban is tetten érhető. Ha a Mazda kulcsok javításából kéne megélnünk, akkor gyorsan lehúzhatnánk a rolót. Viccet félretéve, nagyon megbízható japán technikával van dolgunk, ami visszaköszön a márka kulcsaiban is.

Mercedes logo

Ezek a kulcsok az infrás, vagy ahogy a szakma nevezi, a „beszippantós” kulcsaikról ismertek. Ez azt jelenti, hogy a gyújtáskapcsoló elfordításkor beszívja a kis műanyag kulcstokot, s ezáltal érzékeli a számára megfelelő algoritmusokat, melyek az induláshoz szükségesek.

Ezek a kis szerkezetek általában 10-15 évig is megbízhatóan szolgálnak, melyek sokáig, a processzorhiba jelentkezéséig javíthatóak. Ha mégis bekövetkezik a processzorhiba, természetesen tudunk segíteni; vállaljuk az új kulcs elkészítését.

Opel autókulcs

Az Opel kulcsai nagy változatosságot mutatnak. Léteznek 2-3 nyomógombos, szakzsargonnal szólva „nagy buta fejű” autókulcsok, kétgombos bicskakulcsok, valamint szabadkezes, dekoratív kis dobozok is.

Javításra szükség lehet a kulcsházakon és a benne lévő elektronikán belül.

Bármilyen beavatkozásra is lesz szükség, keress minket bizalommal telefonon vagy személyesen.

Peugeot Renault logo

Ezeket az autótípusokat azért szerepelnek együtt, mivel mind a fix szárú nyomógombos kulcsai, mind a bicskakulcsaik szinte azonos alapanyagból készülnek.

Egyedül az ún. Keyless Go, valamint a szabadkezes szerkezeteknél figyelhető meg eltérés a technikában és a dizájnban.

A Renault híres fejlesztése az indítókártya, amely elérhető normál (más szóval: bedugós) változatban, illetve szabadkezes verzióban is. Ezen Renault kártyák javítása meglehetősen bonyolult folyamat, de cégünk közel másfél évtizedes rutinnal szívesen lesz a segítségedre.

suzuki autókulcs

A márka jellemzője, hogy fix száras, két nyomógombos változatai könnyen eltörnek a kis csavarnál.

A javítást a szár megmunkálásával együtt vállaljuk: már 6.500-7.000 Ft-os áron elérhető ez a szolgáltatás.  A beavatkozással lényegében megmentünk egy 30-35 ezer forintos autókulcsot, ráadásul ezt gyorsan tesszük: 3-4 perc alatt elkészülünk ezzel a munkával.

Érdekesség, hogy a Suzuki egyes típusainál már 2006-2007 körül elérhető volt a „Keyless Go” technológia.

Toyota kulcs

A Toyota kulcsokra is jellemző fix száras nyomógombos kulcsok legismertebb hibája: könnyen eltörnek a műanyag fedélnél található kis csavarnál. A probléma abból ered, hogy a sofőrök nem a kulcsszár végénél fogják meg a szerkezetet indításkor, hanem pont az ellenkező felénél, így nagyon gyorsan elhasználódik, eltörik. Sok munkánk van a Toyota kulcsaival, de a javítást továbbra is kedvező áron végezzük: mindössze 6.500-7.000 Ft a javítás költsége.

A kis „bedugós” Toyota indítódobozkáknál is elsősorban a kulcsházcsere a fő tevékenységünk. Emellett természetesen tudunk komplett indítószerkezetet is készíteni, melyek 60-65 ezer forintba kerülnek a Keyless Go rendszer nélkül.

A szabadkezes kulcsoknál az ár 75.000-95.000 Ft körül alakul.

vw seat skoda kulcs

Ezen márkák autókulcsai nagyon hasonlóak; egyes típusnál pedig teljesen azonosak.

A Volkswagen csoport (amelybe most nem számítom bele az Audi kulcsokat, mivel külön „állatfaj”) bicskakulcsaira igaz, hogy könnyen eltörnek a kulcsszárat befogadó spiáter résznél.

A gyakran előforduló, nem szabadkezes bicskakulcsainak javítása nem bonyolult; a kulcsház cserével megoldjuk, melynek költsége 8.500-12.500 Ft között alakul. A javítási idő csupán 5-10 perc.

Vállalunk komplett kulcskészítést is: szolgáltatásunk 25-45 ezer Ft-os áron elérhető. A munka része ilyenkor az immobiliser tanítása, valamint a nyitó-záró elektronika illesztési eljárásának elvégzése.