Citroen autókulcs másolás

A Citroen autókulcs másolás eleinte nem volt más, mint hagyományos kulcsmásolás. Kezdetben a Citroen is (mint más autógyár) olyan gyújtáskapcsolókat gyártott, amikhez egyszerű fémfejű kulcsokat adott. Ezeket azért még nem volt olyan egyszerű másolni, hiszen nem volt kulcsmásoló gép, ami a “szakik” rendelkezésére állhatott volna. Így tűreszelővel voltak kénytelenek kireszelni a marásmintát.

Ezek a kis kulcsocskák 1930-tól egészen a 70-es évekig uralták a piacot.

citroen autókulcs másolás

 

Ezután következtek a műanyag fejű kulcsok, amik fém szárral rendelkeztek, de már a fejük műanyagba volt öntve. Ebben még nem volt chiptartó, és immobiliser chip sem. Viszont már előfordult a 90-es évek elején (lásd. SX9 kulcsszár), hogy felsőmaróval kellett az oldalsó hornyokat megmunkálni.

Ez a kezdetekben elég nehézkes volt, mivel az ehhez való másológép nem volt kifejezetten elterjedt. Aztán ahogy telt-múlt az idő ezeket a szárakat is egyre többen tudták másolni.

citroen műanyagfejű kulcs

 

A következő nagy áttörés a Citroen autókulcs másolás világában a fém szárú plasztik fejű, ámde chiptartóval rendelkező kulcsok.

Ezeken már piros vagy kék kis tasakban elhelyzető az immobiliser, így a chipes kulcsok is elérhetőek lettek.

citroen chiptartós autókulcs másolás

 

A chiptartós kulcsok megjelenésével párhuzamosan elkezdődtek a bicskakulcs gyártások is, ebben a kategóriában a Citroen nagyon erős.

Léteznek sima téglalap alakú, ezenkívül ívelt formájú, valamint csepp alakú bicskakulcsok is.

Szinte a mai napig csak ezzel a kategóriával találkozhatunk, nagyon ritka hogy új modellekhez is más kulcsokat használnak.

citroen bicskakulcscitroen bicskakulcs 2

 

Nagyon szűk szegmense a Citroen autókulcs másolás kategóriájának a “szabadkezes” avagy a “keyless-go” kulcsok.

Ebben a nem kifejezetten széles spektrumú halmazban nagyon kevés technológiai fejlesztés történik a márkával kapcsolatban. Viszont elmondható, hogy ami kikerül a futószalagról, az rendkívül jó minőségű alapanyagból készül, ezt onnan tudjuk, hogy nagyon kevés fordul meg nálunk javítás céljából. Ha véletlenül egy-két darabbal találkozunk, akkor az is csak kulcsházcserés, nem kell mélyebben belemerülnünk az elektronikai részébe.

Egy kis történelem

Citroen

A gyárat Andre Citroen alapította és az első időkben csak fogaskerekeket gyártottak. A kettős “V” alak ami a cég emblémájában is szereplő a nyílfogazású fogaskerék szabadalomra utal. Az első autó 1919-ben gördült le a gyár futószalagjáról. A sorozatgyártásban készült “Type A” már elektromos fényszóróval, pótkerékkel és önindítóval is fel volt szerelve.

A következő 1933-ban elkészített modell a “Traction Avant” (kép lent) elegáns forma tervezésével és nem utolsó sorban 130 km/h végsebességével aratott sikereket.

Citroen Traction Avant

A Citroen ez időkben taxis céget is alapított, amelynek gépkocsiparkja a saját autóikból állt.

A gyár híres alkotásai közé tartozik a “2CV” vagy a “kacsa” elnevezésű csodajárgány amiből csaknem 6 milliót adtak el.

Citroen 2CV

Ezenkívül híres modelljük a “DS” amivel Fantomas-t is láthattuk a filmekben száguldozni.

Akár autókulcs másolás, akár javítás a feladat a Horacsik Kft munkatársai szívesen állnak rendelkezésükre.
Vegye fel velünk a kapcsolatot!