Fiat autókulcs másolás a kezdetektől napjainkig

A fiat autókulcs másolás akkoriban nagy gondosságú, precíz kézi reszelős munka volt. E nagy múltú cég autóinak kulcsait is kezdetben sima fémfejű kulcsok jellemezték.

Fiat autókulcs másolás

Jellemzője volt ennek a kornak, hogy a leadott autókulcsok nem rögtön készültek el, mint manapság, hanem 1-2 nap átfutási idővel lehetett számolni a kézi megmunkálás miatt.

Elmondható még erről az időszakról, hogy a fiat gyújtáskapcsolók akár a maihoz képest kb 3-4-szer többet birtak, mivel erősebb lamellasorral rendelkeztek, mint mai társaik.

A változás szele, azaz a 80-as 90-es évek

A 80-as évek elején újított a gyár a fémfejű kulcsokból plasztik fejű változatokra tért át.

Érdekessége ennek a korszaknak, hogy még nem figyelhető meg a “belsőpályás kígyómintás” marás. Ezt csak a 90-es évek végén figyelhetjük meg különféle kulcstípusok perifériáin.

Ebben a kategóriában a többi gyártóhoz hasonlít, mivel sokáig a két oldalra mart fogazású kulcsokat alkalmazza.

1995-től a Fiat autókulcs másolás is megváltozik

A változást úgy hívják hogy immobiliser chip. Ezt a rendszert biztosítótársaságok találták ki, mert valószínűleg elegük lett, hogy rengeteg autót tulajdonítottak el. A fiat autókulcs másolás a chiptartós kulcsok másolásával új kihívás elé állította a szakembereket.

Megfigyelhető a plasztik fej, ezeket a kulcsokat már egy piros kis “tartókával” szerelték.

Fiat autókulcs másolás chiptartós

Ez a kis piros elem arra szolgál, hogy az immobiliser chipet elhelyezzék benne.

Gyári változatoknál megfigyelhető, hogy egybe van öntve a műanyag fej, és úgy tartalmaz transponder tekercset, mely a gépkocsi immo-dobozhoz hozzá van tanítva.

Itt már észrevehető a “belsőpályás kígyómintás” kulcsszár mely a nagy sikert aratott SIP22 profil jellegzetessége.

Fiat kulcs

1999-2000 körül megjelennek a bicskakulcsok

Először még csak nyomógomb nélküli “behajthatós” kulcsokról beszélhetünk, de aztán kb. 2001. körül megjelennek a piacon a nyomógombbal felszerelt társaik is.

Elég sokáig tart a Fiat-nál ez a konstrukció, napjainkig megfigyelhető ezeknek a kulcsoknak a jelenléte bizonyos típusoknál. Talán a legtöbb fiat autókulcs másolás feladatunk ezekből a kulcsokból áll.

Természetesen vannak kivételek, és egy-két típusnál észrevehető a szabadkezes jelleg, vagy angolul a “keyless-go” funkció.

Ilyen újításokkal rendelkezik például a Fiat Freemont, mely városi terepjárónak készült, de többféle felhasználási módjával vált sikeressé.

Íme egy “szabadkezes” Freemont kulcs:

Freemont fiat kulcs

A Fiat cég története

A vállalatot Giovanni Angelli alapította 1899-ben. A második világháború idején repülőgépek és harckocsik gyártása folyt az üzemben. A gyár a nép autóját a Cinquecentot (ötszázast) 1957-ben mutatta be.

Ebből a típusból több tízezer darab fogyott, ez volt a cég egyik legjobban sikerült modellje. A gépjármű gyártása 1975-ig tartott, és a Steyr-Puch is készitett belőle különféle konstrukciókat.

Az ipari óriássá vált kisvállalkozást 1963 és 1996 között Gianni Angelli az alapító unokája irányította, aki egészen a 2003-ban bekövetkezett haláláig tiszteletbeli elnöki rangnak örvendhetett.

A Szovjetunióval megkötött 1966-ban aláírt szerződés szerint Togliatti-ban felépült a VAZ gyára. Ahol meg kezdődhetett a Fiat 124 licence alapján bizonyos Zsiguli típusok gyártása.

Leányvállalatok közreműködése alapján lengyelországban kezdődhetett meg a híres Polski Fiat termelése.

Az óriás cégcsoporthoz tartozó jelenlegi és egykori márkák:

  • Jeep
  • Maserati
  • Dodge
  • Chrysler
  • Lancia
  • Ferrari
  • Alfa Romeo
  • Abarth
  • Steyr
  • Irisbus
  • Iveco

sorolhatnám még, de azt hiszem a lényeges márkáknál is látszik hogy a vállalat az egyik legnagyobb konszerné nőtte ki magát több mint 120 év alatt.

Egy dolog biztos. Akár bicskakulcs másolás akár “keyless-go” jellegű szerkezetek tanítása a Horacsik Kft. munkatársai örömmel állnak szolgálatukra.

Autókulcs másolás Érd.: 06/70 289-5109