Miért éri meg az autókulcsház csere?

Érdekes kérdés ez… de vizsgáljuk meg ezt a témát tüzetesebben! Az autókulcsház csere megelőzheti a nagyobb bajt, például, amikor a „belsőségek” is megsérülnek.

Vegyünk egy példát!

kulcsházcsere

István azzal a problémával fordult hozzánk, hogy van egy 2006-os évjáratú Renault Kangoo-ja, és átlyukadt az autókulcsház három nyomógombos fedőlapja.

Megnyugtattam, hogy még éppen időben érkezett, hiszen a mikrokapcsolók épek, így csak a ház cserét kell végrehajtani. Mikor szétszedtem a kis szerkezetet, láttam, hogy minden ép a zöld kis panelen. Ezért nem kellett mást tennem, csak kicserélni az elemet, és már rakhattam is át egy másik “kabátba”. A kulcsszárat csak belecsúsztattam, és készen is lettünk.

István a javítási költségeket így töredékáron, mindössze 8800 Ft-ból megúszta.

Kangoo autókulcsház csere

Milyen költségekkel járhatott volna ha…

  • Első és legfontosabb veszélyforrás ebben az esetben, hogy beázik a kulcsház és tönkremegy. Ilyenkor is lehet segíteni a dolgon, viszont ez esetben át kell forrasztani szinte az egész záró-nyitó panelt. Ennek költségei akár a több ezer forintot is elérhetik, nem beleértve az autókulcsház csere különböző műveleteit.
  • Ha nem is ázik be, akkor is előbb-utóbb lenyomkodhatják róla a mikrokapcsolókat, és ez is pár ezer forintos kiadással járhat.
  • Ha teljesen komplett kulcsot kell készítenünk egy ilyen évjáratú és típusú autóhoz az 33.000 Ft-ba kerül.
  • Nem is számoltam azt a díjszabási tételt, amit a helyszínre kiszálláskor kérünk amennyiben István nem tudja kinyitni az autóját. :)

Mindenkinek azt tudom javasolni hogy ne várja meg amíg teljesen leamortizálódik az autókulcsház.

Javítással időt és pénzt spórolhatunk meg abban az esetben is, ha már nagyon “szakadt” állapotban van az autókulcsunk. Nem beszélve arról, hogy a legrosszabb helyen és időben történik meg a baj, amikor mondjuk vidéken vagyunk a nagymamánál, és már nem akar nyílni az autó.

Sosincs késő, mindig tudunk segíteni ügyfeleinknek, legyen a témakör gépkocsi kulcsház csere, vagy autókulcs másolás.
Keress elérhetőségeinken!

Készítettünk egy rövid videót a kulcsház cseréről: