Ha már csak egy Ford autókulcs maradt, egy másolással megelőzheted a bajt.

Ahhoz ugyanis, hogy mintakulcs nélkül készülhessen Ford autókulcs, ki kell szerelni a gyújtáskapcsolót, illetve az ajtózárat. Ez elég időigényes, szakértelmet igénylő feladat.

Ford autókulcs típusok a kezdetektől 2020-ig

Kezdetben immobiliser nélküli, fémfejű kulcsokkal hozta forgalomba autóit a gyár. Ezeket a primitív Ford kulcsokat az öreg lakatos “szakik” még kézi reszelővel készítették.
Ez volt igazán szakmának nevezhető foglalkozás! (Oké a miénk is az, csak kicsivel modernebb.)

Az 1980-as évektől 1995-ig

tartó időszakról elmondható, hogy ezek a Ford kulcsok hírhedten sokáig másolhatatlanok voltak. “Koporsós”, henger alakú kulcsok voltak műanyag fejjel, immobiliser nélkül.

Egy ilyen hengeres FORD autókulcs idővel úgy le tud kopni, hogy inkább szögre hasonlít, mint autókulcsra.

elkopott ford autókulcs

Szögre lekopott Ford kulcs

Egy ilyen kulcs másolásánál csak saccolni lehet, hogy a kis négyzet alakú szekciók 0%, 10%, 20% vagy 30%-ban vannak megmunkálva az eredeti síkhoz képest.

(Az első években nagyon sok problémát jelentett ennek a felületnek olyan szintű megmunkálása hogy az megfelelően el is forduljon a zárban. Természetesen tanulva kezdeti hibáinkból most már annyira megy ez nekünk, hogy kivételes alkalmak egyike amikor ez nem sikerül.)
Ha mégis valamilyen oknál fogva nem sikerülne a Ford autókulcs másolás, akkor sincs minden veszve, mert az egyik ajtózár kiszerelése után, a zárlamellák állását kiolvasva, tökéletes kulcs készíthető.

1995-2006-ig “lapkás-koporsós” FORD kulcsok

Nem változott a kulcsszár jellege, a műanyag fejbe bekerült egy immobiliser chip, hogy ne lehessen olyan könnyen ellopni az autót.

Immobiliseres autókulcs másolás

Immobiliseres Ford kulcs

Ezeket a kulcsokat onnan lehet felismerni, hogy a kulcsfej felső részén egy piros, vagy kék kis fiókocska van az immobiliser chipnek.

Először ezeket a chipeket csak tanítani lehetett, de aztán nemsokára már adott volt a lehetőség a másolásra.

Ezeknek a nyomógomb nélküli immobiliseres kulcsoknak a másolása 16000 Ft-ba kerül cégünknél.

Párhuzamosan a lapkás kulcsokkal, megjelentek a két oldalon mart felsőmarású szárak is, de itt megfigyelhető hogy ugyanolyan ID kóddal rendelkező immo chip-ekről beszélünk mint korábban.

Ezeket a FORD kulcsokat könnyebb megmunkálni, mert a leolvasásnál nem a szemünkre hagyatkozunk, hanem a kulcsmásoló gép olvasó tüskéire.

2002-től nyomógombos Ford autókulcs

Már elérhető volt az a kulcs is, ami gombnyomásra nyitotta és zárta az ajtókat.
Először csak fix szárral a kulcsfejben elhelyezett gombokkal, melyet a szakma “három nyomógombos tojás alakú” szerkentyűnek nevez.

3 gombos tojás alakú kulcs

3 gombos tojás alakú Ford kulcs

tojás alakú 3 gombos koporsós lapkás kulcs

Tojás alakú 3 gombos koporsós lapkás kulcs

Egy ilyen FORD autókulcs másolás nálunk 23000 Ft-ba kerül, és körülbelül 5-10 perc az elkészítési ideje.

FORD kulcsok 2011-2012-ig

Nagy áttörés volt a 3 gombos „banán alakú” bicskakulcs a többi autógyárhoz képest.

Ennek a kulcsnak a sajátossága, hogy amíg az immobiliser chipet klónozzuk, addig a záró-nyitó elektronika kézzel tanul fel az autóhoz.
Elég sokáig használták ezt a formát, ami nagyon elnyerte a Ford-os célközönség a tetszését.

Ford bicskakulcs banán alakú

Banán alakú Ford bicskakulcs

Ezt a kis „banán alakú” autókulcs mindösszesen 28000 Ft-ért másoljuk. (Ez NAGYON jó ár)

2009-2010 körül jelentek meg a “csepp alakú” 3 nyomógombos bicskakulcsok

Ezeknél a FORD kulcsoknál nem csak a külcsín változott, hanem már együtt tanult az immobiliser chip a záró-nyitó elektronikával. Ez azt jelenti hogy ha az ügyfél teljes értékű kulcsot kér, akkor egyszerre programozódik fel az immobiliser, illetve a távirányító rész is.

csepp alakú bicskakulcs

Csepp alakú bicskakulcs

2012-2013 Keyless Go kulcsok

Ennek a bicskakulcsnak a „szabadkezes” változatait a mai napig is használja a FORD. Ezek a kis csepp alakú autókulcsok egész könnyen és gyorsan tanulnak fel minden, őt befogadni képes autóra.

csepp alakú ford kulcs, keyless go

csepp alakú keyless go ford kulcs,

2017-2018 „piskóta” kulcsok

Ford bicskakulcs

Ford bicskakulcs

Változtattak a design-on, és piacra dobták az új, karakteres “piskóta” alakú bicskakulcsot, mely már új ID 47-es immo kóddal rendelkezik.
Természetesen együtt lehet az immobilisert tanítani a záró-nyitó funkcióval.

Ez a kulcs elérhető szabadkezes funkcióval is. Kényelmi szempontból nagyon el van találva, viszont az autókulcs másolás egyelőre az immo chip tulajdonsága miatt nem klónozható.

szabadkezes bicskakulcs

Szabadkezes bicskakulcs

A proximity funkció (közelítesz az autóhoz és kinyílik) elég nehézkes tanítása miatt, néha nekünk is elég sok problémát okoz a felprogramozás.
(Ne aggódj, mindent IS meg tudunk oldani, csak idő kérdése. Iszol egy kávét a mellettünk lévő Sparban, és el is készült.)

Bármilyen Ford autókulcs másolás szóba kerül, hívj minket.

A FORD magyar wiki oldalát itt találod.